Cieszę się, że tutaj jesteś!

Zapraszam Cię do wkroczenia na zieloną drogę do zdrowia.

Dołącz do grona szczęśliwych, zdrowych i pozytywnych ludzi.

Pięknie jest być zdrowym i zdrowo jest być pięknym. 

Kiedy jesteśmy zdrowi możemy wszystko. 

Mamy ogrom siły i chęci do działania. Otwiera to mnóstwo możliwości do budowania takiego życia, jakie chcemy; przychodzą nam do głowy nowe pomysły, mamy energię do pracy, do realizacji marzeń, do dbania o nasze pasje i rzeczy dla nas ważne. Jesteśmy piękni od środka i na zewnątrz, łatwiej jest nam dbać o dobre relacje, często się uśmiechamy.  

Zdrowi możemy być do późnej starości, zamiast martwić się, czy wystarczy nam na leki możemy mieć siłę dbać o ogródek, realizować swoje pasje, mieć siłę na aktywność ruchową i zabawę z wnukami. I nigdy nie jest za późno, żeby o to nasze zdrowie zacząć dbać. 

Chcę Wam przekazać proste, ale skuteczne sposoby, które pomogły już tysiącom osób.

Kim jest Anna Mazurczyk?

Kochani,  

  

Jestem dietetykiem klinicznym i ekspertem żywności funkcjonalnej, od 2014 roku specjalistą z tematu soku z trawy jęczmiennej i alg, wieloletnim praktykiem w prowadzeniu ludzi na zielonej drodze do zdrowia. 

Nie wierzę na słowo i wszystkiego muszę doświadczyć osobiście. Nigdy nie nauczyłam się tego czego mnie uczono. Uczyłam się na swoich doświadczeniach i dzięki temu o co pytałam. 

 

PÓŹNIEJ MOGŁAM UCZYĆ INNYCH.

 

 

Zawsze byłam niesfornym dzieckiem można powiedzieć niegrzecznym, które zadawało dużo pytań, niewygodnych dla moich nauczycieli i trudno mi było robić to, co mi każą, zwłaszcza jeśli niezgodne to było z moim przekonaniem co do słuszności działania. Lecz nigdy nie można mnie było nazwać leniuchem, gdyż zawsze byłam w ruchu.

Od kiedy zielona żywność: sok z młodego jęczmienia i chlorella uzdrowiła mnie i moją rodzinę, zajmuję się poszerzaniem tej mało powszechnej wiedzy. Moją misją jest zazielenić całą Polskę. Jestem pasjonatką natury, kocham swój ogród i żywię się tym co on urodzi, przytulam się do drzew i chodzę na boso po trawie i śniegu, ale także rozumiem fizykę kwantową i uczę spełniać życzenia. Jako certyfikowany mówca i coach pomagam ludziom zrozumieć, jak działa prawo kreacji, przemawiam też do wielu ze sceny, co daje mi ogromną radość. 

Ale przede wszystkim jestem pasjonatką prawdy i wolności. 

 

Często jestem gościem programów telewizji niezależnych.  Możecie je zobaczyć na moim kanale YouTube Anna Mazurczyk – Przebudzenie do zdrowia. Założyłam kanał na YouTube, żeby wiedza, którą dzielę się z innymi była zawsze dla wszystkich dostępna. Uwielbiam kontakt z ludźmi i pomagam im z radością i entuzjazmem. 

Jako wykładowca, trener, autorka publikacji i tekstów, chciałabym, żeby wszyscy mieli dostęp do prawdy. Jestem też Certyfikowanym Mówcą i Coachem Maxwell Leader Ship. 

Jako autorka popularnej w środowisku ludzi świadomych, książki „Przebudzenie do zdrowia – Wysokowibracyjne pożywienie”, nagrałam także Audiobook, aby być bliżej Was.

I mam kochaną kotkę Luśkę.

Poznaj mnie lepiej:

Dlaczego warto?

Lepsze samopoczucie


Poprawa nastroju, więcej uśmiechu
Zdrowy sen i szybsza regeneracja
Większa odporność na stres

Zdrowe ciało


Detoks i odżywienie organizmu
Poprawa odporności
Wsparcie w leczeniu istniejących chorób, nawet tych trudno uleczalnych

Poprawa urody


Opóźnienie procesów starzenia
Ładna skóra, włosy, paznokcie, lśniące włosy
Utrata nadmiernych kilogramów

Poprawa jakości życia


Znacznie większa wydajność fizyczna i umysłowa
Więcej energii do działania
Dźwignia do zmiany nawyków na zdrowsze

Dlaczego Zielona Żywność jest tak skuteczna?

ODŻYWIENIE

Bardzo duża część społeczeństwa pomimo pełnych brzuchów cierpi na niedożywienie. W przetworzonym jedzeniu, które najczęściej ląduje na naszych talerzach, czy nawet w warzywach, ale tych pryskanych po prostu brakuje składników odżywczych tak potrzebnych do zdrowego funkcjonowania organizmu. Porcja chlorelli i porcja soku z młodego jęczmienia to równowartość aż dwóch talerzy eko BIO warzyw i owoców pod względem wartości odżywczych. 

  

Chlorella i sok z młodego jęczmienia zawierają nie tylko wszystkie niezbędne minerały i witaminy, ale również setki enzymów, z czego ponad 20 dokładnie opisanych, 18 z 20 aminokwasów (w tym tryptofan, od którego zależy poziom serotoniny i melatoniny), zawierają bardzo dużą ilość dobrze przyswajalnego białka, kwasy tłuszczowe, błonnik, antyoksydanty, flawonoidy i inne fitosubstancje. To wszystko w synergicznym działaniu odżywia praktycznie każdy nasz narząd, każdą tkankę i każdą komórkę przywracając prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. 

OCZYSZCZENIE

Substancje toksyczne w naszym organizmie są naturalnym zjawiskiem, dostają się zarówno ze środowiska zewnętrznego, jak i wytwarzają się np. pod wpływem długotrwałego stresu czy złości, w trakcie przemiany materii, czy reakcji immunologicznych. Nasz organizm naturalnie wyposażony jest w mechanizmy oczyszczania, jednak obecne wszędzie konserwanty i ulepszacze smaku, pestycydy, zanieczyszczone powietrze i woda sprawiają, że nasz organizm nie nadąża i staje się po prostu zatruty. Mamy problemy z pamięcią, koncentracją, jesteśmy zmęczeni oraz powstają różne choroby, których często z toksynami nie łączymy. 

  

Zielona Żywność niezwykle skutecznie oczyszcza nasz organizm, Sok z liści jęczmienia pomaga metabolizować niektóre insektycydy i chemiczne dodatki do żywności, ma też zdolność rozkładania niebezpiecznych pestycydów organofosforanowych. Zdolność Chlorelli do wiązania ze sobą substancji toksycznych jest tak duża, że może stanowić kluczową pomoc na przykład w sytuacji spożycia skażonego jedzenia, ale także pomoc przy niektórych zatruciach. Chlorella jest w stanie związać ze sobą i odprowadzić z naszego organizmu bez ryzyka redystrybucji substancje toksyczne, chemikalia, środki owadobójcze, czy metale ciężkie pokonując nawet barierę krew-mózg. 

“Zielonki” nie tylko oczyszczają nasz organizm, ale również zawarte w niej flawonoidy i inne substancje chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i uszkodzeniami spowodowanymi przez obce chemikalia, a także kompleksowo wspierają narządy detoksykacyjne i powiązane procesy w ciele, a dzięki temu łagodnie i skutecznie wspomagają zdolności detoksykacyjne samego organizmu. 

Poprawa stanu jelit – zdrowie zaczyna się w jelitach; zielona żywność oczyszcza nasze jelita ze złogów, usprawnia ich perystaltykę, uszczelnia ściany, poprawia stan mikrobioty – wszystko to w znaczącym stopniu wpływa na poprawę odporności, lepsze wchłanianie składników odżywczych, czyli lepsze odżywienie organizmu, poprawę metabolizmu, a także nastroju i zdrowia psychicznego. 

Dodatkowe super moce:

Czynnik wzrostu CFG wraz z zawartością jadra komórkowego chlorelli – zwiększa ilość wytwarzanych przez nasz organizm NK-92, które mają za zadanie niszczyć komórki nowotworowe, przyspiesza gojenie ran oraz procesy samoleczenia, jest prebiotykiem, dzięki czemu poprawia stan naszych jelit i odporność, przyczynia się do odbudowy tkanki nerwowej i mięśniowej, zwiększa poziom naszej energii, ma zastosowanie jako wsparcie w leczenia wielu ciężkich chorób. 

Cząsteczka P4D1 zawarta w soku z młodego jęczmienia – wydłuża telomery opóźniając procesy starzenia, przyczyna się do regeneracji DNA, jest silnym antyoksydantem. 

Chlorofil – jest źródłem bardzo dobrze przyswajanego magnezu, dotlenia organizm, leczy stany zapalne, poprawia morfologie krwi, przyspiesza gojenie się ran. 

B12 – wspiera układ krwionośny, nerwowy, trawienny, a nawet naszą psychikę, w zielonej żywności jest w najlepiej przyswajalnej, naturalnej formie. 

Kwasy omega 3 – chlorella jest ich doskonałym, w dodatku w przeciwieństwie do ryb, wolnym od rtęci źródłem

Chlorellin – ma działanie antybakteryjne, jest naturalnym antybiotykiem 

  

Zielona Żywność:

  • przywraca równowagę kwasowo-zasadowa, 
  • leczy stany zapalne, 
  • zmniejsza apetyt na słodycze, 
  • pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi, 
  • poprawia odporność, 
  • poprawia pracę układu krwionośnego, 
  • przywraca równowagę hormonalną,
  • poprawia wydolność organizmu i przyspiesza regeneracje, 
  • usprawnia pracę mózgu i funkcje poznawcze, 
  • jest ogromnym wsparciem we wszystkich chorobach autoimmunologicznych i cywilizacyjnych 

Jeśli jesteś zainteresowany

Zieloną Żywością,

znajdź swojego osobistego doradcę

Czy Zielona Żywność każdej firmy tak dobrze działa?

Żeby sok z młodego jęczmienia tak dobrze nas odżywiał, a chlorella tak dobrze oczyszczała, same muszą być bezwzględnie czyste od metali ciężkich, substancji toksycznych i mikroorganizmów, a także jak najlepiej dożywione i jak najbardziej naturalne. 

  

Chlorella ma niezwykle cenne dla naszego organizmu właściwości, a jedną z nich jest absorpcja zanieczyszczeń (drobnoustrojów, pleśni, grzybów, toksyn, metali ciężkich) ze środowiska, w którym się znajduje, w związku z tym niezwykle ważne jest, żeby środowisko, w którym jest hodowana było bezwzględnie czyste, w przeciwnym razie zamiast pomóc nam w oczyszczaniu, tylko nam zaszkodzi. Czyli chlorella nie tylko powinna zawierać certyfikat BIO i być czysta składem, ale powinna być również przebadana pod kątem zawartości metali ciężkich i drobnoustrojów.

Ważny jest gatunek chlorelli, Chlorella pyrenoidosa sorokiniana to gatunek, który wykazuje najwyższe stężenie witamin i aminokwasów, ma też wyższą zawartość białka oraz wyższe stężenie czynnika CGF (czynnik wzrostu). 

Wiele firm hoduje chlorellę w metalowych tubach. Środowisko, w którym chlorella jest hodowana powinno być zbliżone do naturalnego, z dostępem do słońca, co pozwala na tak dużą zawartość cennego chlorofilu. 

Zdezintegrowana błona białkowa zwiększa przyswajanie przez nas składników zawartych w chlorelli prawie dwukrotnie oraz zwiększa jej zdolność do absorpcji szkodliwych substancji wpływając na jej oczyszczające właściwości. 

  

  

W przypadku jęczmienia warto przede wszystkim zwrócić uwagę, czy jest to suszony sok z jęczmienia, czy suszona trawa jęczmienna. Są to dwa zupełnie różne produkty; suszona, nawet zmielona na proch trawa nie jest przeznaczona do spożycia przez ludzi, ponieważ zawiera twardą celulozę, która uszkadza kosmki jelitowe. 

Sam jęczmień powinien być uprawiany w ekologicznych warunkach, w naturalny sposób bez użycia chemicznych środków, na żyznych glebach, podlewany czystą wodą, z niemodyfikowanych ziaren. Powinien również być ścinany na wysokości ok 25-30 cm, dzięki czemu ma największą zawartość życiodajnych składników oraz nie zawiera glutenu. 

Sok powinien być wysuszony w niskiej temperaturze ok 31C, dzięki czemu zachowuje świeżość bez żadnych konserwantów i wciąż jest enzymatycznie żywy. 

Jeśli chcesz poznać sprawdzone przez nas produkty

Dla kogo jest przeznaczona Zielona Żywność?

 Wśród tych, których udało mi się ”zarazić zielonkami” znajdują się zarówno osoby, które chcą zadbać o swoje zdrowie dla siebie i swojej rodziny, jak i lekarze, czy naturopaci, którzy chcą móc jeszcze lepiej pomóc swoim podopiecznym. Są zarówno osoby zdrowe, jak i te, które mierzą się z różnymi schorzeniami, te osoby, które od wielu lat interesują się zdrowym trybem życia, jak i osoby, które dopiero zaczynają poznawać ten temat. 

  

Zielonki doskonale wpływają na osoby w każdym wieku, od najmłodszych maluszków po doświadczonych życiowo seniorów, od zabieganych mam, przez studentów, zawodowych sportowców, po prezesów wielkich firm. Każdy odnajduje w ich działaniu coś wartościowego dla siebie. 

Z pomocą Zielonej Żywności

udało się poprawić stan zdrowia moich podopiecznych przy takich schorzeniach jak: 

  •     alergia, 
  •     astma, 
  •     anemia, 
  •     zapalenie zębów, 
  •     łuszczyca 
  •     nowotwory, 
  •     uzależnienie od cukru, 
  •     problemy trawienne, 
  •     hashimoto, 
  •     problemy hormonalne, 
  •     stany zapalne, 
  •     cukrzyca, 
  •     nadwaga… 

  

…i wiele więcej. 

“Obecność choroby pokazuje ułomność leczenia.” 

Przeczytaj o niektórych Zielonych Cudach

Ty również możesz wejść na zieloną drogę i doświadczyć swojego cudu